Consult

Eerste Consult

We zien u binnenkort in onze praktijk in Capelle aan den IJssel of Krimpen aan den IJssel

Allereerst hartelijk dank dat u onze praktijk heeft gekozen voor uw Bekkenfysiotherapie en/of Manueel Therapie traject!

De eerste afspraak duurt circa 60 minuten en bestaat onder  uit een uitgebreide screening, intake en eerste onderzoek waarbij uw klachten uitgevraagd worden. De samenhang van uw  klachten wordt uitgelegd en we bespreken met u wat de bekkenfysiotherapeut of de manueel therapeut voor u kan betekenen om uw klachten te verhelpen of verminderen. Tevens is er ruimte om de eerste aanzet tot behandeling te maken, hierdoor worden de volgende behandelingen gedeclareerd:

Screening/ Onderzoek aangevuld met een behandeling Bekkenfysiotherapie of Manuele Therapie.

Wij vragen aan het einde van dit consult of u de volgende vragenlijsten thuis wilt invullen:

Mictielijst (plas) dagboek voor 2 dagen

Defecatie (ontlasting) dagboek voor 14 dagen

Vezellijst

Tevens kan het kan zijn dat u verzocht wordt om via uw mail andere vragenlijsten in te vullen.

Alleen op deze manier kunnen wij een behandelplan op maat voor u maken.

De  bekkenfysiotherapeut  kan u waar nodig helpen bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken.  Bij het onderzoek en/of behandeling kan gebruik gemaakt worden van Myofeedback/Maple  De therapie met die apparatuur ( myofeedback) meet de activiteit van de bekkenbodemspieren en maakt die voor u inzichtelijk.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om inwendig onderzoek te doen tijdens de therapie. Zij zal dit uitsluitend toepassen na overleg en toestemming van u als patiënt en vind pas plaats bij het tweede consult en eventueel op verzoek van u als patiënt bij het eerste consult.

Indien een specialist een eenmalig bekkenfysiotherapeutisch consult aanvraagt zal dit onderzoek wel onderdeel maken van de eerste afspraak.