Manueel Therapie

Wat is Manuele Therapie:

Een fysiotherapeut die na zijn opleiding aanvullend een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd, mag zich manuele therapeut noemen. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met als expertise, alle gewrichten en met name de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van jouw klachten te beoordelen.

Als manueel therapeut richt hij/zij zich enerzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op houding en bewegingen door deze te verbeteren. Hiervoor gebruikt hij/zij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Wanneer kunt u gebruik maken van deze expertise?
Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Binnen onze praktijk ligt de nadruk op behandeling van rug-; bekken- ; heup-; en stuitklachten.

We werken samen met FS Fysio https://www.fsfysio.nl/locaties/

Vergoeding:Manueel Therapie valt onder uw aanvullende verzekering. Bekijk uw pakket zodat u weet hoeveel behandelingen fysiotherapie uw verzekering vergoed.